Fillers

Fillers

Dermal filler är en behandling utan kirurgiskt ingrepp som syftar till att återställa eller öka volymen av vävnad eller reparera brister som förvärvats under hela livet. Denna behandling används för korrigering av djupa linjer och rynkor, ansiktsveck, ärr, läppförstoring och förbättra ansiktets kontur.

Fillers kan också användas i kombination med andra tekniker, optimera resultatet av behandling, såsom botox och microneedling.

Resultat direkt

En fillersbehandling ger ett omedelbart resultat, men den fulla effekten uppnås en vecka efter behandlingen då vävnaden har absorberat den injicerade produkten. En förfining av behandlingen efter ett par veckor rekommenderas för att optimera resultatet.

Hur länge resultatet håller beror till stor del på vilket område som injicerats, samt vilken produkt som använts.

Vi arbetar enbart med CE-märkta och kända fabrikat på marknaden, främst Revolax som utvecklats av koreanska Across.

Inför en behandling

Från 1 Juli 2021 gäller en ny lag för injektionsbehandlingar där en konsultation är obligatorisk för NYA kunder. En ny konsultation behöver också bokas om det har gått mer än 6 månader sedan senaste behandlingen. Syftet är att du ska få betänketid efter konsultationen och den måste göras senast 48 timmar innan din behandling.

Du har som kund rätt till muntlig samt skriftlig information som du kommer att erbjudas under konsultationen. Tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar på behandlingen, olika behandlingsalternativ och vad som passar just dig som kund. Du får sedan information om behandlingen, risker, eventuella biverkningar, alternativa behandlingar och information om eftervård, samt en individuell bedömning under ditt besök.

Utövaren kommer att informera dig om behandlingsmaterialet samt berätta hur behandlingen går till. Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration som vi sedan går igenom tillsammans. Vi kommer tillsammans bygga upp en individuell behandlingsplan för din behandling. Utövaren är legitimerad tandläkare vilket är ett krav enligt den nya lagen där endast legitimerad personal får utföra estetiska injektionsbehandlingar. Efter din konsultation krävs det enligt lag 48 timmars betänketid innan du kan genomföra en injektionsbehandling. Senare på plats kommer du sedan även få läsa igenom och signera ett skriftligt samtycke att du godkänner behandlingen.